Wij zijn Marcel en Mirjam en wij hebben een kleine 10 maanden geleden restaurant Therapy in Bussum geopend.

Een opstart is toch altijd een uitdaging. We draaien eigenlijk best redelijk maar nu even niet i.v.m. richtlijnen Corona. De weekenden gingen lekker, de maandagen en dinsdagen konden beter, maar over het algemeen hadden we niet te klagen.

Wij serveren kleine smaakvolle mooie gerechten (tussengerecht formaat) in combinatie met leuke verrassende lekkere wijnen met meerdere gangen zodat de gast echt een avond uit heeft.

Dankzij de persoonlijke touche van de bediening en een open keuken komen gasten graag bij ons. Voor een avondje “uit”, de sfeer is knus samen, maar toch ook de ruimte tussen de tafels wordt als erg prettig ervaren.
Een week voor dat de horeca dicht ging merkten we al daling in de reservering uiteraard, maar de meeste gasten kwamen nog graag bij ons juist vanwege de ruimte tussen de tafels die wij bieden.

Maar toen kwam het woord van de minister-president dat alle horeca dicht moest.
Dat hakt erin. Veel vragen kwamen er in ons op, waarvan één belangrijke:
Wat we tot op de dag van vandaag nog niet weten, HOE lang?!

Daarnaast komt er een stukje financiën bij kijken, hoe gaan we dit volhouden want je moet gewoon huur betalen. Als er geen inkomsten zijn maar wel onze normale uitgaven, dan gaat het hard, want na net 10 maanden open te zijn heb je nog niet veel “vet” op de botten. Deze gedachten en de onzekerheid creëren angst.

Thuisbezorgen is dat een optie?
Nee, in ons geval niet. Dat staat veel te ver af van ons concept, hoe kan ik nu een dag hap verkopen zoals spareribs of iets wat houdbaar is tijdens het leveren en straks weer terug naar de eendenlever?

Wij gaan voor kwaliteit en dat is niet te bieden met bezorgen. Wij werken met verse producten, wat nauw luistert en snel achteruitgaat, waar wij dus ook van vinden dat dit op het hoogtepunt gegeten dient te worden.
Daarnaast de kosten die op je af komen met leveren wegen niet op tegen de inkomsten en we willen ook niet afstappen van ons menu / keuken.

De steun van de overheid is hopelijk de overbrugging tot betere tijden, maar we zullen alle zeilen moeten bijzetten.

Dus nu alweer 6 weken dicht, maar we zijn wel bezig met nieuwe menukaarten en wijnkaarten want als we straks, wanneer dat ook moge zijn, weer open mogen willen we weer draaien.
Lekker alle puntjes op de i zetten, klaar voor de (her)start.

Misschien mogen we binnenkort open voor max. 10 gasten, met 1,5 meter afstand tussen iedere tafel.
Voor die gasten die een avond uit willen, willen genieten van mooie gerechten in combinatie met een glas wijn, gaan we zeker OPEN!

Vast een leuk voorproefje voor straks op de nieuwe kaart: een heerlijke cheese cake, lekker makkelijk te maken.

600 gram roomkaas (Monchou)
300 gram suiker
600 gram crème fraiche
325 gram kwark
6 eieren

Draai de roomkaas samen met de kwark ,crème fraîche en suiker fijn in de keukenmachine voeg één voor één de eieren toe en giet in schenkkan.

Beboter 10 vormpjes van 6 cm doorsnee liefst teflon vormpjes
Stamp Bastogne koek fijn en meng met klein beetje gesmolten boter, breng 2 mm bodem aan in vormpjes. Vul vormpjes tot de rand met cheese cake mix en bak ongeveer 40 minuten op 100 graden tot ze stevig zijn als je licht schudt.
Goed laten afkoelen in koelkast, minimaal 5 uur, dan uit de vormpjes halen en op bord heerlijk met verse Hollandse aardbeien serveren.

Restaurant Therapy
Kapelstraat 11
Bussum
035-7370422

www.restauranttherapy.nl

info@restauranttherapy.nl

Wij sluiten af met een heel graag tot ziens in ons mooie restaurant THERAPY.
Net als al die andere horeca bedrijven kunnen wij niet wachten om open te gaan.
Komt u dan ook? Want zonder u is er geen horeca!

BRON: https://gooisch.nieuws.nl/2020/05/04/de-cheesecake-van-restaurant-therapy-en-meer/