“Water serveren om anderen van schoon water te voorzien”

Vandaag mochten wij deze cheque uitreiken aan Jan van der Steen, voorzitter van de stichting Kansarmen in Sri Lanka.

Toen wij restaurant Therapy “bedachten” wilden we iets met ons kraanwater doen. Juist om dat het zo vanzelfsprekend is dat wij schoon en drinkbaar kraanwater hebben. Waarmee wij wellicht, soms iets te makkelijk, mee omgaan misschien.
We besloten om, per karaf kraanwater, €1,50 te berekenen aan onze gasten die dit bij ons bestellen. Hiermee doneren onze gasten dan weer een bijdrage aan schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen in Sri Lanka.
In slechts 9 maanden is dit uitgegroeid tot een mooi bedrag waarvan wij het nu tijd vonden om dit over te maken en u als gast op deze manier erbij te betrekken.

Waarom deze stichting?
Ik ben zelf geadopteerd uit Sri Lanka en ben nu een aantal keren terug geweest naar dit prachtige land. Ik kan iedereen aanraden hier heen te gaan. Het eiland en de cultuur is fantastisch, mooie stranden, heerlijk eten en ontzettend warme en gastvrije mensen.

Die keren dat ik ben terug geweest was er echter ook een confrontatie met het feit dat sommige Sri Lankanen het enorm slecht hebben. Ik heb, in het verleden, een aantal projecten van de Stichting zelf mogen bezoeken. Hierbij heb ik met eigen ogen kunnen zien en ervaren wat 1 waterput betekend. Doordat mijn ouders al jaren bevriend zijn met Jan van der steen, en wij zeker wilden weten dat het geld wat gedoneerd wordt daadwerkelijk wordt gebruikt waarvoor bedoeld is, was dit voor ons direct de aanleiding om te beslissen dat dit DE stichting is waarvoor wij ons hard willen maken.

Wij danken dan ook al onze gasten die bij ons zijn geweest en deze stichting hierdoor hebben gesteund!

Wilt u meer weten over de projecten van de stichting dan kunt u een kijkje nemen op

www.kansarmensrilanka.nl

Wij zetten deze actie met heel veel plezier en vooral liefde voort!